tiistai 8. joulukuuta 2015

Strength BRS WIP 2

Heipä hei kettulaiset!

Pitkästä aikaa taas jonkin asteista postausta tänne blogin puolelle, yritän edes facebookissa olla aktiivinen kun sinne on helppo puhelimellakin päästä toisin kuin tänne.
Pahoittelen blogini hiljaiseloa mutta syksy ja talvi ovat ravintola-alan vilkkainta aikaa kun järjestetään kaikenmaailman kissan ristiäisiä ja pikkujouluja. työ taakka painaa. 
Oh the horros of life of an adult.

Sorry for  not being active here. I try my best, i'm just really occupied with work. 
Winter is time for Christmas party's and other envelope openings so it's really busy time of year to work at a restaurant.  


Jotkut teistä ovatkin kuulleet tuolta facebookin kautta että ilmottauduin ensivuonna järjestettävään European Cosplay Gathering - karsintaan. Ilmottautumiseni tapahtui aivan viime hetkillä.
Olin harkinnut päätöstä pitkään ja tunti ennen sulkeutumista päätin laittaa ilmottautumisen eteenpäin. En ollut aikaisemmin ilmottautunut mihinkään tämän tyyliseen ja olin aivan varma että kielteinen vastaus sieltä varmaan tulee, mutta suureksi ilokseni viestissä luki: Onneksi olkoon, sinut on valittu mukaan Suomen ihan ensimmäiseen European Cosplay Gathering -karsintaan! Olin täysin pöllämystynyt hyvä kun sanoja sain suustani ulos ja sitten se jännittäminen alkoi.
some of you may have allready heard that I entered next years European Cosplay gathering preliminaries and they accepted me!! I really didn't expect that.
I was sure that they would give me a NO as an answer but I was wrong and very surprised! thats when the stressing started :D

 Eli siis hahmona Black Rock Shooter animesta Strength / Yuu Koutari. 
Hahmo tuli ensimäisen kerran vastaan kun joku tuttuni cossasi samaisesta sarjasta death masteria ja mietin että missä tollasia hahmoja on Vau! Cool! 
Googlettamisen päätteeksi jätin sarjan hautumaan ja ihan vähän ehkä unohdinkin koko asian. 
Sitten jostain out of nowhere eksyin katsomaan sarjaa ja kappas vaan seuraavat cossisuunnitelmat olivat päätetty. Suuressa roolissa hahmo valinnalleni olivat ne valtavat mekaaniset robotti kädet( Ogre Arms) kuka nyt ei muka sellasia haluaisi tehdä. 

Character Strength / Yuu koutari from Black Rock Shooter.
I first saw one of my friends to cosplay death master and thought that the character desing was really cool, but then I kinda forgot it and out of nowhere it just came to my mind one day and I watched the hole series and decided immediately that I wanna do those giant mechanical robot arms ! who wouldn't want to! 


Edellisessä postauksessani ----->linkki tässä <----  kerroinkin jo käsien teon alkuvaiheista ja hieman etenemisestä. Olin saannut sormien jäsenet valmiiksi mutta kiinnitysmenetelmä (nivel) oli vielä arvoitus samoin olin tekemässä sormista liikkuvat vielä lokakuussa mutta nyt joulukuuta hiihdeltäessä päätin hylätä idean ja toteuttaa kädet vaan mahdollisimman hvin ilman liikkuvia jäseniä.

I was going to make the fingers move but dead line is just so near so i'm going to focus on making the hands just really stunning

Käsien kämmen osuudet päätin alussa tehdä pahvista mutta ensimäinen vedokseni jonka tein suurista pahvilaatikoista oli aivan liian heikko ja taittui ikävästi joten hylkäsin idean. kokeilin myös finnfoamia mutta 3cm oli aivan liian paksu omaan makuun.
kolmantena vaihtoehtona punnitsin kapalevyn käyttöä se olisi kevyt ja helppo työstää mutta aivan julmetun kallista 70*100cm yli 10 € ja näitä levyjä tarvisi vähintää 4 kappaletta sai kapalevyt jäädä kauppaan. Onnekseni löysin tiivistä ja kestävää julistepahvia sopivassa koossa 70*100cm* 3 mm ja hintaakin vain 2.95€. 

I tried all different types of materials for the hand part but in the end I found cheap and sturdy cardboard which was perfect 

Piirsin kaavat  paperille ja mallasin käden kokoa omaan pituuteeni. 
Kämmen osa olisi noin 60 cm pitkä ja sormet siihen lisäksi n.30 cm, joten yhteis olisi pituutta lähes metri. Vaikka käteni olisivat rennosti suorassa ei sormet silti laahaisi lattiaa vasten.

I drew the pattern into paper and made the measurements to match my height so when i'm standing and my hands are relaxed the fingertips won't drag down on the floor.
Käden kaava
Arm pattern

Löydettyäni hyvän matskun leikkasin 4 identtistä palaa kansiksi ja pohjiksi. KHRÖHMMM mikään mitä mä teen ei oo identtistä sen kyllä huomas jälkeenpäin! Älkää olko niinkuin minä vaan tehkää iha hemmetin tarkasti sillä se kostautuu jälkeenpäin! 
Jos sanoo että ei se oo niin justiinsa, niin kyllä se on! 

After I found the right material I cut the pieces out and tried to make them identical, failing at it bad. I have to say just take your time and make them perfect because it really will come haunting you in the end.


Kannattavat sivut tein finnfoamista jotka liimasin paikalleen kontaktiliimalla todella varovasti sillä kontaktiliima sulattaa kaikkea stryroksimaista. Vahvistin vielä reunat pahvisella saumausnauhalla  saadakseni mahdollisemman tukevan ja vankan reunan.

I made the load bearing walls out of finnfoam and made them even sturdier with some cardboard seaming tape.


Muut reunat tein EVA matosta liimaten ne kontaktiliimalla paikoilleen ja tukemalla nekin saumausnauhalla.

Other walls I made out of EVA Foam and glued them in place with contact glue and secured them with seaming tape.

Päälle tein reiän juuri tarpeeksi suuren kädelleni.
On the top i made hole for my arm.

kantokahvaksi sisälle laitoin pahvisen putken (tyhjä elmukelmu rulla) ja tein sille koloset EVA matosta johon se lukittautuu mukavasti 
Inside i made handle from cardboard pipe .

Kannet kiinni.
With the bottom and top on.

Sisältä
Inside

Sormien lopullinen muoto , käppyrässä.
Final form of the fingers, curled.

Peukalot päältä
Thumbs from top

Peukalo sivulta
Thumb from side

Joten näin pitkälle olen päässyt tähän mennessä. Sormet ovat käyneet lähemmäs 4 eri muokkausta läpi kun mikään ei tuntunut oikealta ja hyvältä. Nyt olen enemmän kuin tyytväinen niihin!
Täytyy vielä keksiä etä millä kummalla pohjustan ja sinetöin kädet. 
Haluaisin käyttää muovispraytä mutta ei ole oikein mitään paikkaa missä spraymaalta joten ehkä Gesso tai puuliima vesi sötkötys.?.

So this is how far i have come now. i still have to figure out how to prime the material i really would like to use plastic spray but its winter outside and i really don't have any place inside so maybe gesso or wood glue+water... 


Till next time Mintfox over ant out

 <3

2 kommenttia: