maanantai 4. elokuuta 2014

Kill la Kill kamui senketsu armor silmät

  


Heipä hei kaikki kettulaiset.
Viikko sitten aloitin kill la kill Ryuko Matoi päivityksessästuksen siitä "helpoimmasta" päästä (yeah right), eli saksimiekan valmistuksesta.

Miekka on nyt hiottu ja seuraavaksi puuliimalla valelu.
jyrsin jätti ikävän reunan miekkaan.  (epätasainen reuna ja jo hiottu osuus)
Seuraavan kerran kun pääsemme mökille maalaamme miekan spraymaaleilla, siellä se saa rauhassa kuivua ilman että kotona kerrostalossa  tukehtuisimme spraymaali höyryihin.

 Tänään kuitenkin keskitytään enemmän kamui senketsun armoriin


Kuluneen viikon aikana mieleni muuttui useaan otteeseen senketsun silmien tekotavan kanssa.
Aluperäinen silmien tekotapa jonka hylkäsin.

Kävimme bygmaxxista ostamassa levyn 20 ml finnfoamia hinnaksi tuli hurjat 7 euroa
Piirsin haluamani silmän muodon paperille ja jäljensin sen finnfoamille. laitoin paperin nuppineuloilla finfoamiin kiinni ja piirsin kuulakärkikynällä ja lopuksi leikkasin silmän mattoveitsellä irtiHioin reunat hiomapaperilla vahvuus 120. 
Luonnostelin senketsun silmän ja arven omiin kappaleisiinsalopuksi leikkasin mattoveitsellä syvennökset arpeen ja silmään ja hioin karheuden pois.
Aikaa leikkaukseen, kaiverruksen ja hiomiseen meni n. 2h.

valmiiksi leikatut ja hiotut kappaleet, eikun maalaamaan

kävimme ulkona kokeilemassa finnfoamin palaseen spraymaalia jolla homma olisi sujunut nopeammin mutta huonoksi onneksemme  spraymaali sulatti finnfoamin ihan kraatereille joten homma oli hoidettava käsin akryyli maaleilla. HUOM! muista aina kokeilla johonkin jämä palaan jos käsittelet uusia materiaaleja ettei rankka työ mene ihan hukkaan :)
pohja maali molemilla puolilla. laitoin kulmiin nuppineulat ettei osu pöydän pintaan ja molemmat puolet kuivaa saman aikaisesti. Pohjien maalaamiseen meni noin 1h (2 kerrosta)

Useaan kertaan maalattu silmä. Täytyy hankkia huomattavasti peittävämpiä maaleja nykyiset taitaa olla jo vähän vanhentuneitakin. Lopuksi laitoin läpinäkyvän kiiltolakan maalin päälle. kuvassa vielä kuivumassa ja siksi hieman epätasainen silmän maalaamiseen ja lakkaamiseen meni n.1h 40minvalmis silmä ja keskeneräinen arpi. Vielä arven maalaus ja lakkaus ja pääsen taistelemaan armorin kiinnityksen kanssa.


Vihdoin lähes valmiit! (arpisilmän lakkaus vielä)
 Onhan ne ihan nätit.  Finnfoamia ekaa kertaa työstäneenä tuli vähän ryppyjä matkaan ja arpisilmästä ei tullut kaunein mahdollinen mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.

Silmien kaiverrukseen, hiomiseen, maalailuun ja lakkailuun meni reilu 5 h aikaa  


 Minttukettu kuittaa 

2 kommenttia:

 1. Oooo, hienolta näyttää! c: Odotan innolla tämän cossin näkemistä! ^.^

  Muuten, finnfoamia työstettäessä kys. materiaali kannattaa päällystää jollakin ennen maalausta, esim. itse käytän tähän ihan tavallista tulostuspaperia, jonka kiinnittämiseen olen puolestaan käyttänyt lasikuitutapettiliimaa (joka itsessään ei suojaa foamia hyvin, testattua tuli ja kraateriefekti tapahtui, liima itse ei siis sulata mutta pelkästään se ei riitä foamin suojaksi maaleja käytettäessä) ^^ Muutkin liimat ja päällystysmateriaalit kelpaavat, mutta kannattaa tosiaan tarkistella ensin että mikä toimii ja mikä ei. Vie enemmän aikaa, mutta lopputulos kiittää c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiito kiitos :) ja kiitos vinkeistä :) joo tekemällä oppii ja useimmiten virheiden kautta (kraaterit) xD täytyy toivoa että en kolhi tota ihan lommoille ennen H-hetkeä :D pistän nämä vinkit korvan taakse ;)

   Poista