perjantai 14. maaliskuuta 2014

kissankorvia ja virpojan mietteitä

Vihdoinkin alkaa ulkona tuntumaan keväältä. Normaalisti olisin laittanut jo rairuohot kasvamaan kovaa vauhtia pääiäisen varalle, mutta tänä vuonna pääsiäinen on siirtynyt huhtikuun loppuun tarkemmin ottaen 20.4
joten vielä ei ole kiirettä.

Pääsiäinen on lempijuhliani ja ei pelkästään sen takia että saan etsiä piilotettuja munia, syödä suklaata yllin kyllin, koota niitä samoja hyrriä ja leijoja mitä tulee joka vuosi kindereistä ja liiskata sen yhden ja ainoan tyynyn alle piilotetun munan. ei pelkästään näiden takia, on yksi toinen suurempi syy ja se on noidat ja virpominen.
Pienestä pitäen olen kiertänyt ovelta toiselle hokien virpomislauluja omatekoisten vitsojen kanssa joko yksin tai kavereiden kanssa. Pääasia ei ollut karkin määrä vaan se että sain pukeutua noidaksi.
Äiti laittoi vaaleat elovena tyttö hiukseni kahdelle letille sivuille ja niiden päälle punaisen huivin. Maalasi huuleni punaiseksi laittoi poskipunaa ja piirsi pisamia mustalla kajaalilla nenälle ja poskilleni. punainen villatakki ja kukkamekko kruunasit tämän naapuruston noidan. vitsat oli tehty etukäteen osa koulussa ja osa kotona ja tietenkin virpomislaulu oli opeteltu ulkoa, olin 7 vuotta vanha ja muistan sen hyvin.

No nyt alan olemaan jo liian vanha mennäkseni kiertämään ovelta toiselle ja muistan viimeisimpiä virpomisreissujani että karkin tilalle oli tullut euro tai 2 .En pitänyt tästä ideasta.

Onnekseni on Halloween ja nyt kun intoni puvustukseen ja cosplayhin on kasvanut olen taas saannut täytettyä yhden aukon sydämestäni jossa kerran oli virpominen.

Tästä syvällisestä muistelusta pääsemme maaliskuun askartelu nurkkaukseen.

Ostin eurokankaasta punaista tekonahkaa 3 metriä outlet puolelta hinta vain 2 € metri. Tarkoitus olisi käyttää osa nahkasta skyrim ikuisuus projektiini mutta kun ylämääristä on niin voin sitä ihan hyvin  käyttää sivuprojekteissa.
2€ metri halpaaa!

Pääsiäistä teemana käyttäen valmistin itselleni vähän aikuisempaan makuun olevat kissan korvat.Tarvitset nämä:ompelukone
tekonahkaa
lankoja
niittejä
mittanauha
sakset
paperia
kynä
Mittaa pääsi ympärys otsalta nuppiluulle ja korvalta korvalle. Lisää muutama extra sentti ompeluvaraa.

Omat mittani olivat 54 cm lisäsin pari senttiä eli 56 cm. leikkaa n. 2 cm paksu ja oman päänympäryksesi pituinen  pätkä tekonahkaa ja korvalta korvalle 24 cm + 2 cm
taita kangas ja paina nahkaan jälki jota pitkin on helppo leikata suoraa.
sitten leikkaamaan kissan korvat. leikaa paperista 2 cm leveä ja kuvan mukainen sabluuna ja leikkaa kankaansta kaksi kappaletta korvia. 

joko näin tai sitten alemmalla tavalla

ompele päänympärys pätkä yhtenäiseksi ja ompele korvat kiinni lyhempään päälikappaleeseen ompele kuvan mukaisesti kaikki kappaleet yhteen ja koristele niiteilläMiau!  Hyvää kevättä minttukissa kuittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti