keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Maya bodysuit


Lähdin Tekemään mayan bodysuittia omasta mielestäni helpoimmalla tavalla. Ostin pitkähihaisen poolo bodyn alennuksesta jollain 5€lla ja kävin hakemassa eurokankaasta keltaisen ja harmaan kankaan joilla "täyttäisin" tyhjät paikat.
Tämä suunnitelma paljastui huomattavasti paljon vaikeammaksi kuin olin odottanut. Tiestysti ajattelin että enhän minä mitään sellaisia oikeita vaatteita osaa tehdä itse ja kai se on iha sallittua että käyttää hyväksi materiaaleja joita tulee eteen kuten vanhat housut, lenkkarit, tämä alennus poolo. Enhän kuitenkaan mihinkään kisoihin ole osallistumassa, joten pieniin eroihin on kai vielä varaa.
Bodyn väri ei ole täysin oikea, se on selvä navy blue vaikka pitäisi olla musta, värjäsin bodyn kerran mutta väri ei tummunut joten tässä ollaan ja näillä mennään.

Projekti bodysuit

Aloitin tallentamalla puhelimeeni ja tablettiini kuvia mayasta edestä ja takaa referenssikuviksi. 
Sitten leikkailin pahvista "kaava"paloja keltaisen ja harmaiden kankaiden kohdille. Piirtelin myös bodyyn itseensä referenssikohtia meikkikynällä (liitu oli loppu)joihin kankaat tulisi ommella helpottaakseni hahmotusta.

Leikkasin pahvin avulla kankaat ja asettelin ensimmäisenä keltaisen kankaan pohjalle ompelin sen suinpäin vain keltaisella langalla ilman mitään kikkailuja, koska tiesin että harmaat kylki ja lanne palat tulisivat peittämään tämän hirvityksen jota kutsuin suoraksi ompeleeksi.

Harmaiden kylki ja lanne palojen kanssa oli kunnollista säätöä ja sen selittäminenkin on liian monimutkaista.
Selkään saapuessani tuskailin mittojen ja keskikohtien ja kulmien kanssa mutta kyllä se lopulta onnistui.
Selkä ja käsi menivätkin vähän paremmmin kun olin jo etupuolen kanssa taistellut.

selkää ommellessa

Käytin yhteensä bodysuittiin varmaan 14 tuntia  mukaan lukien cel shading tämä olisi varmasti ollut helpompi tehdä suoraan alusta alkaen täysin itse mutta olen lopputulokseen todella tyytyväinen.

EDESTÄ                                               TAKAA
   todella ihana bodysuit kamalassa salaman valossa. 


Minttukettu kuittaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti