keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Borderlands 2 Shield


Tämä shieldi onkin vähän kinkkisempi aihe ei niinkään sen vaikeuden vuoksi, vaan sen vuoksi että voin tehdä minkä tahansa eri kilven ja niitä on monia, joten valinnan vaikeus ja tunnistettavuus tulivat nyt eteeni. 
Päätin lähteä täysin nollat päällä googleen ja alkaa pommittamaan hakukenttää borderlands 2 shieldillä. 
Eteeni ilmestyi kaunis purppura shieldi nimeltään evolution. Tämä sopi hyvin minulle. Hyvät ominaisuudet pelissä ja kaikista tärkein, kaunis värimaailma.  


Kävimme ensimmäisenä ostamassa maalit paikallisesta harraste OYstä jota olemme nyt lähiaikoina tukeneet hyvin aktiivisesti. Niin aktiivisesti että myyjä kattoo että taasko nuo ovat täällä, eikö niillä muuta elämää ole. No, ei ole.

Valitsin hyllystä Hobby linen akryymaalit otin limen vihreän, keltaisin, vaaleanpunaisen, violetin ja turkoosi oli jo ennestään. Mukaan tarttui myös hiomapaperia. Kaikki muu minulla olisi kotona valmiina.

Olin ottanut edellisellä viikolla talteen pahvia ja tyroksia joita tuli ompelukoneeni mukana paketissa. mielessäni ajatellen että näille on varmasti käyttöä shieldin kanssa. Voi kuinka väärässä olin. Yritin vuolla mattoveitsellä pahvia ja lopputuloksena melkein viilsin sormeni irti. Eikun laastaria ja uutta ideaa kehii. Taistelin vielä tovin pahvin kanssa kunnes hylkäsin sen. Hetken ajateltuani muistin uuden rakkauden kohteeni Softplastin sitä tulen käyttämään shieldiini.


Pieni tietoisku. 
softplast on hyvin kevyttä ,muovailtavaa massaa joka on lähes kuin paperimassan ja kipsin yhdistelmä.
Se kovettuu kuivuttuaan ja sitä voi hioa hiekkapaperilla ja muokata vedellä ennen kuivumista.

Muovailin softplastista ensin pallon jonka sitten kaulitsin n. 1cm paksuiseksi. Leikkasin veitsellä shieldin muotoisen kappaleen ja ylijäämistä leikkasin isoon kuusikulmaiseen erikseen 6 palkkia jotka liitin vedellä yhteen. Kasasin vielä ylijäämä palat yhteen ja kaulitsin n. 10 cm ja n.0,5cm paksuisen  palan ja siitä leikkasin pienet kuusikulmiot. leikkasin kulmiot varmaan 4 kertaan ei millään meinannut onnistua.

Annoin Softpalstin kuivua painon alla 12 h.  Heti alussa en laittanut painoa ja shieldi kääntyi hieman kaarelle, mutta tässä tilanteessa onnekseni se ei haitannut. Nyt se myötäilee vähän paremmin lantiotani. 
Osien kuivutta hioin niitä 220 hiekkapaperilla sen jälkeen maalasin osat ja liimasin ne paikoilleen kontaktiliimalla.

Maalasin shieldin hobby akryylimaaleilla ja koottava maaleilla. annoin kuivua muutaman tunnin ja tein cell shadingin olen todella tyytyväinen lopputlokseen.

Seuraavana päivänä kiinnitin kaksi vyö lenkkiä taakse epoksilla ja siinä sivussa poikaystäväni korjasi kiilakorkokenkien koron samalla tökötillä :) 

lisäsin vielä kolmannen remmin taakse kun lörpötti irti vyöstä.

Ja volaa Shield oli valmis
Shieldini kaikessa komeudessaan


Shieldiin meni arviolta työ aikaa +- 4h + kuivuminen 12 h olen tyytyväinen lopputulokseen ja odotan innolla että pääsen kantamaan sitä tulevaan Frostiin. Minttukettu kuittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti